Principals diferències dels tipus de parquets

El revestiment del terra conegut com parquet pot estar conformat per una peça única massissa de fusta o en forma multicapa. Depenent de la seva gruix i qualitat en fusta natural dependrà el seu preu. En aquest apartat et ajudem a determinar les principals diferències dels tipus de parquets.

Quines diferències hi ha entre els tipus de parquet?

El parquet és el revestiment de sòl conformat per fusta. No obstant això, és possible diferenciar diversos tipus de parquets en funció de la seva tècnica d’instal·lació i qualitats. A continuació, enumerem les principals diferències dels tipus de parquets:

  • Parquet encolat: requereix diverses capes de vernís després de la seva instal·lació. Constitueix la manera tradicional d’instal·lar el parquet. Necessiten cua per connectar les peces.
  • Parquet tarima: s’instal·la clavat a uns llistons o llistons fixats a terra. És el que es coneix com entarimat
  • Parquet en tarimes flotants: aquest tipus de parquet no va fixat a terra. Està constituït en funció de peces connectades sobre un suport d’escuma de polietilè.

Els sòls laminats, o tarima flotant, són un tipus de paviment que imita la fusta natural. Resulten més econòmics i són altament resistents.

Entre els tipus de parquets disponibles a Decorpint Figueres, es distingeixen els vinílics, on es destaquen les marques Quick Step i Liberty; la fusta natural de la marca Quick Step i els parquets sintètics, que poden ser o no resistents a l’aigua, de les marques Quick Step i Disfloor. Tots aquests parquets són d’alta qualitat i durabilitat.